17 augustus: een klooster….?

Naast handwerken is ook geschiedenis iets waar ik me graag mee bezig houd. Op vakantie zoek ik altijd naar ‘iets ouds’ en ik zal altijd proberen te ontdekken hoe een dorp of stad is onstaan en of daar nog iets van te vinden.

Dit jaar stonden we op minicamping “Oes Stekkie” in Nijeveen. Op een fietstocht, op weg naar de Weerribben, kwamen we door het dorpje Sint Jans Klooster. “Waarom heet dit eigenlijk klooster?” vroeg ik onderweg aan Gerard, “zou hier vroeger een klooster hebben gestaan?” Gerard wist het niet. Het antwoord kreeg ik in het dorpje. Er stond een informatiebord over een voormalig klooster en er was zelfs nog een stukje muur!

Sint Jans KloosterDaar wordt ik nou enthousiast van. Toen we weer op de camping kwamen (Gerard heeft internet op zijn telefoon) vond ik de informatie die ik zocht. Het klooster is gesticht door Johannes van Ommen. Voor wie meer wil weten over deze man, het klooster en ‘hoe het verder ging’ verwijs ik je naar deze┬álink >>>.

Dit bericht is geplaatst in Geschiedenis met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.