8 september: Sokkenwol van oma Waninge

Toen mijn schoonmoeder (oma Waninge voor mijn kinderen) ging verhuizen naar de Driemaster kreeg ik haar breitas met naalden en een zak met alle resten sokkenwol die zij in de loop van de jaren had verzameld. Dat wilde verder niemand hebben. Gek hé?
Het leek me leOma's sokkenwoluk om als aandenken aan alle sokken die oma in haar leven heeft gebreid deze sokkenwol te gebruiken voor een hoes om een grote shopping bag.
Daarbij ging ik net zo te werk als de tassen die ik beschreef op 13 augustus 2014, alleen moest er nu ook een zijkant en een onderkant bij. Het kostte ook iets meer moeite om de hoes aan de shopping-bag te bevestigen, want het materiaal waarvan die tas was gemaakt was veel stugger dan de soepele linnen tasjes die ik eerst gebruikte. Bij de HEMA kocht ik een grote hobby-borduurnaald en daarmee ging het beter. Het resultaat zie je op de foto.
Al mijn zwagers hebben zulke sokken gehad……… in één van de kleuren.

Dit bericht is geplaatst in Haken, Handwerken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.