1 november: Rondbreien met een breiring

Gisteren zette ik heel stoer “I shall sing” op m’n blog, maar helaas zing ik nog niet zo hard. Mentaal zit ik behoorlijk in de kreukels en de vermoeidheid slaat soms onverwacht toe.

Gelukkig kan ik me er volledig aan over geven: Gerard zorgt en kookt. Vanmiddag kwam Carlijn ook weer thuis. Zij nam enkele maanden geleden een heel nieuw brei-fenomeen mee naar huis: een rond-brei-ring.

Rondbreien Het werkt net als punniken (voor de Drenten onder ons: klossiebrei’n). Je zet steken op op de tanden van de rondbreiring. Daarna leg je een draad boven alle steken langs en vervolgens haal je de steek over de draad heen, zodat er weer een nieuwe steek ontstaat. Het is verbluffend eenvoudig en je hebt heel snel resultaat: al weer een muts af!

Dit bericht is geplaatst in Breien, Handwerken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.