14 november: ‘Bloemen’, een nieuwe categorie

Vandaag heb ik een nieuwe rubriek/categorie aangemaakt op mijn weblog.
Het heet ‘en meer….. bloemen’.
Naast de al benoemde liefhebberijen vind ik het maken van bloemstukken/boeketten ook erg leuk.
Vandaag had ik ‘bloemen-opruimdag’. Toen ik uit het ziekenhuis kwam kreeg ik heel veel boeketten en bloemstukken. Ons huis leek wel een bloemenwinkel! Morgen is het drie weken geleden dat ik het infarct kreeg en de bloemen stonden er inmiddels wat droevig bij. Maar wat heb je dan vaak? Het boeket ziet er verlept uit, maar twee of drie bloemen zijn nog niet uitgebloeid. Zonde om die dan weg te gooien. Vandaag heb ik wat ‘opvulgroen’ uit de tuin geplukt en van doude boeketten - stukjee goede bloemen uit de oude boeketten twee nieuwe bloemstukjes gemaakt.

Het is heel eenvoudig: vul een vaasje/potje met oasis (van dat groene steekschuim) en prik de bloemen er in. Op de plekken waar je het oasis nog ziet zitten prik je wat groen uit de tuin. Het is heel simpel en zo’n boeketje ziet er dan toch nog weer feestelijk uit!

Dit bericht is geplaatst in Bloemen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.