19 december: Zalm. Maar dan anders.

Eén keer per week eten we vis. Het komt in zeer verschillende verschijningsvormen op ons bord. Soms eten we sla met gebakken aardappels en dan halen we een gebakken lekkerbekje van de markt. Tonijn gaat soms door de salade, soms maken we er een pasta-ovenschotel mee.
Zalm maak ik graag klaar zoals ik het van een vriendin heb geleerd: een ovenschaal met olie invetten, zalm kruiden met viskruiden of zout en peper, nog wat olie over de vis en ongeveer een kwartiertje in de oven op 180 graden. Een plakje citroen erop en klaar is Kees. Ada in dit geval.
Van ’s lands grootste kruidenier heb ik een lekker en eenvoudig recept met zalm, tagliatelle en roomkaas >>>. In het recept staat het bereid met courgette, maar ik heb het gisteren gemaakt met broccoli en ook dat was heerlijk.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.