6 januari: Spekbonen met shoarma-vlees en rösti

Eigenlijk hou ik niet zo van bonen.
Wij hebben zelf een moestuin en Gerard verbouwt sinds jaar en dag ‘spekbonen’.
Niet te verwarren met ‘snijbonen’. Voor meer informatie over deze boon zie >>>> op Wikipedia.
Zoals het een echte boer betaamt klaagt Gerard de hele zomer over de bonen die zo slecht opkomen, te veel regen, te veel zon, het wordt vast niks.
Is het eenmaal augustus dan gaat het plotseling heeeeel goed met de bonen, waarop een enorme opbrengst volgt.
En eigenlijk hou ik niet zo van bonen.
Dus bedenk ik allerlei dingen die de bonen een beetje lekkerder maken. (zie 15 december: bonen met krieltjes, gehakt en saté).

Vrienden uit Peize gaven mij het recept van deze shoarmaschotel met rösti en bonen.
We gaan hierbij uit van twee personen.
Benodigdheden:
200 gram shoarmavlees, gekruid en in reepjes.
(wil je een vegetarische schotel, neem dan rul gehakt van de vegetarische slager en kruid dat met shoarmakruiden)
400 gram spekbonen
400 gram Zwitserse Rösti (met ham en kaas) van Aviko.
(voor een vegetarische versie neem je naturel Rösti)
100 gram geraspte kaas.
beetje nootmuskaat
1 ovenschaal

Ovenschaal invetten met een beetje olie, shoarmavlees bakken en de bodem van de ovenschaal ermee bedekken.
Bonen 15 minuten koken, laten uitlekken, op het shoarmalaagje leggen, beetje nootmuskaat erover.
Rösti lekker aanbakken, op het bonenlaagje leggen.
Bestrooien met de geraspte kaas.
30 minuten in de oven op 180 graden.
Grote yum. (uitdrukking van de dochters).

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.