Gisteren bedacht ik wat ik voor boodschappen voor drie dagen in huis moest halen. Wat zullen we eten. Wat heb ik nog? 200 gram tagliatelle, bakje gerookte spekjes, halve krop ijsbergsla.

Deze ingrediënten toetste ik in op Google en tadaah: een recept voor pasta met spekjes en tomaten.
Het was verrukkelijk en eenvoudig te bereiden:
(ingrediënten voor twee personen)

200 gram tagliatelle
4 flinke tomaten
1 bakje gerookte spekjes
Klein bekertje creme fraiche
2 uien
2 teentjes knoflook
beetje basilicum, beetje oregano, beetje zout.

– tagliatelle koken volgens aanwijzingen op de verpakking
– spekjes lekker uitbakken, gesnipperde uien daardoor heen bakken. Als het gaar is de tomaten in blokjes gesneden toevoegen.
– een sausje maken van de creme fraiche, de knoflook en de basilicum, oregano en het zout.
– dit sausje door het spek-ui-tomaat-prutje roeren.
– Dit alles vermengen met de tagliatelle.

De ijsbergsla heb ik er als ’toespijs’ bijgedaan. Fijn gesneden met stukjes tomaat, komkommer en ui, met een Italiaanse dressing van Calvé.