20 februari: Tonijn van Rio Mare

Op vrijdag probeer ik vaak iets met vis te maken. Vandaag koos ik voor een pasta-ovenschotel met champignons, tomaten en tonijn.
Benodigdheden voor twee personen:
150 gram farfalle
250 gram champignons
1 dikke ui
1 blikje tonijn op basis van olijfolie (Rio Mare)
3 tomaten
50 gram geraspte kaas
Olijfolie om in te bakken en de schaal in te vetten.

Voor de saus: 200 cc melk, mespunt boter of Bertoli, 2 flinke theelepels maizena.
Peper, zout en oregano.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de gesneden champignons en de gesnipperde ui.
Haal de tonijn uit het blikje en prak het met de olie uit het blikje fijn in een grote kom.
Meng de gekookte pasta, de champignons + ui en de tonijn in de kom.
Maak een bechamel saus: 200 cc melk in een pannetje, opwarmen met een beetje boter of Bertoli.
In een ander kommetje doe je een bodempje melk, daarin los je de twee flinke theelepels maizena op.
Als de melk in het pannetje kookt voeg je beetje bij beetje het bodempje melk met de opgeloste maizena toe. Blijven roeren.
Nu peper, zout en oregano toevoegen. (naar smaak)
Giet de saus over het pasta-mengsel en roer alles goed door elkaar.
Doe het pasta mengsel in een ingevette ovenschaal.
Snij de tomaten in plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op het pastamengsel en strooi de geraspte kaas erover heen.
25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.