24 februari: Tomato frito

Vanmiddag heb ik Frea weer naar de trein in Groningen gebracht.
Back to England. Ze was even een paar dagen thuis en daar hebben we van genoten.
Gisteren heeft ze gekookt. Frea eet veganistisch. Als zij kookt eten wij ook veganistisch.
Valt altijd weer mee: ook gisteren was het prima te eten.
Ze maakte een oven-bonenschotel.

Tomato Frito

Dit heb je nodig voor twee personen:
400 gram sperziebonen
400 gram aardappels
200 cc sojamelk, beetje olie en nootmuskaat voor het maken van aardappelpuree.
200 gram rul nep-gehakt van de vegetarische slager ( bij Jumbo)
1 ui
1 pakje tomato-frito van Heinz.
eventueel: eetlepel edelgistvlokken.
Ovenschaal.|
(wil je een ‘omnivoren-versie’ van deze schotel, neem dan gewoon gehakt en gewone melk en boter. Ipv edelgistvlokken kun je de puree dan bestrooien met geraspte kaas).

Oven voorverwarmen op 200 graden en ovenschaal invetten met een beetje olijfolie.

Ui snipperen en bakken. Voeg hier het gehakt en de Tomato frito aan toe.
Bonen afhalen en 15 minuten koken
Aardappels schillen en 15 minuten koken.
Puree maken van de aardappelen: sojamelk met de olie aan de kook brengen, aardappels mixen, gekookte melk toevoegen + nootmuskaat toevoegen.

Ovenschaal eerst vullen met het gehaktmengsel.
Dan de laag bonen.
Eindigen met de laag puree en als laatste de puree bestrooien met de edelgistvlokken. Ongeveer 25 minuten in de oven.
Het was heerlijk. Zelfs oma, die gisteren bij ons was, vond het lekker.

Vandaag aten we nasi. Met kip. Zonder Frea……

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.