Toen onze dochters alle drie nog thuis woonden begon Maggi met ‘pakjes voor ovenschotels’. Zuurkool met crème fraiche was een favoriete variant, maar de lekkerste vonden wij prei met gehakt en kerrie. Naar aanleiding van het boek ‘Koken zonder pakjes & zakjes’ zie 15 december >>> maak ik nog heel weinig gebruik van zulke pakjes.
Gerard merkte gisteren op dat we nog prei in de tuin hebben. Behoorde zo’n prei-kerrie-schotel nog tot de mogelijkheden?
Ik ben het avontuur maar gewoon aangegaan. Gerard heeft dit experiment vanavond zijn goedkeuring gegeven (er bleef niets over). Dit heb je nodig voor twee personen.

450 gram geschilde aardappels
400 gram prei
200 gram gekruid mager rundergehakt (kan soms wat flauw zijn, voeg dan zelf extra kruiden toe)
200 cl kookroom
1 ei
Een kwart ui
Flinke theelepel kerrie.
Theelepel zout
Platte ovenschaal, oven voorverwarmen op 220 graden.

– aardappels bijna gaar koken
– gehakt rul bakken
– prei in ringen snijden en even met het gehakt meebakken
– ovenschotel invetten met een beetje olijfolie.
– aardappels in schijfjes snijden, met de helft van de aardappels de bodem dakpansgewijs bedekken.
– hierover de prei met gehakt verdelen.
–  nu de rest van de schijfjes weer dakpansgewijs over de schotel verdelen.

–  neem een  mixerkom en doe hierin de room, de heel fijn gesneden ui, het ei, de kerrie en het zout en mix dit op hoge snelheid tot een lobbige saus.
– Verdeel deze saus over de laatste laag aardappelschijfjes en doe er nog een snufje kerrie over.
– 30 minuten in de oven op 220 graden.