1 april: Vegetarische bonen/macaronischotel à la Carlijn

Twee á drie keer per week eten wij vegetarisch.
Dat is wel eens anders geweest, wij waren fervente vleeseters.
Ook onze dochters aten vroeger graag een speklapje of een gehaktbal.
Frea had als kind al eens het idee om vegetarisch te gaan eten omdat het zo zielig was voor de dieren. Maar toen wist ze nog niet dat gehaktballen, slavinken, worstjes ook van dieren gemaakt waren. Was dat even een tegenvaller….

Vandaag op mijn blog een recept van een ovenschotel met spekbonen en uien, macaroni, kaas en kerrie.
Nodig voor twee personen:
-300 gram spekbonen (zie 6 januari >>>) of sperziebonen
-1 grote ui
-150 gram macaroni
-200 gram kaas
-theelepel kerrie
De bonen afhalen en ongeveer 10 minuten koken
Ui in stukjes snijden en goudbruin bakken.
Macaroni gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kaas raspen.
Een ovenschoteltje invetten en de bodem bedekken met de gebakken uien.
Hierover de helft van de kaas strooien.
Over de kaas de bonen verdelen.
Macaroni mengen met de theelepel kerrie (wordt het mooi egaal geel!) en de bonenlaag ermee bedekken.
De andere helft van de kaas over de bonen verdelen.
Lekker!

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.