28 oktober: Mais en kalebassen in een accubak

mais, kalebassen. lisdodde & hortensiaVorige week liep ik langs een maisveld dat nog niet was gemaaid. Er zaten al mooie volle kolven in, daar heb ik een paar van meegenomen. (Ik hoop niet dat die boer daar wakker van ligt. Hierover heb ik nog een mooi streektaal verhaal in de pen, komt binnenkort…..)

Met de maiskolven en een grote accubak met kalebassen heb ik een herfstbloemstuk gemaakt dat nu voor het kamerraam staat. Vorig jaar plukte Gerard voor mij drie ‘riet-sigaren’ van de Grote lisdodde >>>, die heb ik gedroogd en staan nu ook in dit stuk te pronken. Het bloempotje dat bovenop staat is gevuld met oasis. Op de foto staat het potje nog een beetje scheef, maar inmiddels staat het fier rechtop.

Vanmiddag maakte ik na mijn werk met Gerard een wandeling door het Mensingebos. We stonden even stil bij het meertje/vennetje: het was helemaal windstil, het water lag er rimpelloos bij en werd omzoomd door prachtig verkleurende bomen. Het was jammer dat wij vandaag in het Noorden de zon niet hebben gezien, maar ook zonder zon is het bos momenteel beslist de moeite waard!

Dit bericht is geplaatst in Bloemen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.