26 maart: Vis, krieltjes en broccoli.

broccoli-vis-krieltjesVandaag een recept van een eenvoudige ovenschotel met vis. krieltjes en broccoli.
Geen pakjes, geen zakjes: je maakt eenvoudig een ‘gratineersausje’ van creme fraiche en mosterd.

Hierbij het recept:

Benodigdheden: (voor twee personen):
200 gram witte vis (kabeljauw o.i.d.)
1 zakje krieltjes (400-450 gram)
500 gram broccoli.
bekertje  creme fraiche (250 cc)
1 grote eetlepel mosterd
geraspte kaas (100 gram)
boter of olie om in te bakken.

– Vis kruiden met zout en peter en aanbakken en daarna in stukjes snijden
– krieltjes  bakken
– broccoli in kleine roosjes snijden en 10 minuten koken.
– Ovenschaal invetten: krieltjes op de bodem, vis in stukjes daar over heen, broccoli daar weer overheen.
– Een sausje maken van de creme fraiche en de mosterd, even goed roeren zodat het een mooie gladde saus is. Deze saus verdelen over de broccoli.
– geraspte kaas over de saus strooien.
– Dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.