20 april: Origami

Dit weekend kreeg ik van dochter Harriët een bladwijzer. Een origami bladwijzer in de origamivorm van een vlinder. Ze had hem zelf gemaakt met een vriendinnen-clubje.
Nou is origami iets wat je in ons gezin niet doet, nadat Bert Visscher het onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt in een van zijn shows (zie mijn blog van 11 november >>>).

Zondagavond vertelde Harriët schoorvoetend dat ze inderdaad origami had gedaan. Ik citeer: “En het was hartstikke leuk! De volgende dag heb ik gelijk vouwblaadjes gekocht en een boekje met voorbeelden.” Ze was helemaal in de ban van het vouwen.

Je moet je ook niks van Visscher aantrekken. Al sinds de kinderen klein waren maak ik zelf kerstkaarten. Visscher beschrijft dat in één van zijn shows op een hilarische manier, waarbij je twijfelt of je het nog wel moet doen…..maar ik beleef er zoveel plezier aan dat ik er gewoon mee door ben gegaan.
Ondanks de smalende opmerkingen van mijn huisgenoten: “kling klokjes klingeling”  of “en die glitters vind je een jaar later…..”
Ja hoor, ja.
Af en toe krijg ik van Sinterklaas lijm of stickers of mooi kerstlint. Met een honend gedicht waarin altijd wel even iets van Visscher wordt geciteerd.

mijterDit jaar wordt het vast weer 5 december.
Ik weet al een leuke surprise…..

Dit bericht is geplaatst in Alledag met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 20 april: Origami

  1. Sjonnie schreef:

    En nu…..de zwaan 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.