een alternatief voor 'de waan van de dag'

13 januari: Schriftjes, boekjes, schrijfmateriaal.

Van schrijven en administratie heb ik mijn beroep gemaakt. Sommige mensen moeten er niet aan denken om de hele dag met taal en administratie bezig te zijn, maar het is een vaardigheid die er bij mij zit ingebakken. Al vanaf mijn kindertijd ben ik graag bezig met ordenen en ‘de boel op een rijtje zetten’. Mijn kralen (om kettingen en armbanden mee te rijgen) zaten op kleur in verschillende zakjes, de Donald Ducken zocht ik altijd op volgorde van de weeknummers/jaargangen en op mijn boeken zaten kleine nummertjes (vastgeplakt met plakband) die correspondeerden met de lijst “Boeken van Ada” in mijn zelfgemaakte bibliotheek-schrift. “Maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes” was één van mijn favoriete opdrachten op de lagere school. Opstellen, kleine verhaaltjes: het ging me gemakkelijk af, ik ben een meer een alfa dan een bèta.

Bij dit hele verhaal hoort een kleine tic: zet mij in een kantoorboekhandel en ik loop likkebaardend langs mooie schriftjes, schrijfboekjes met mooie kaften en luxe notitieblokjes.

Af en toe geef ik toe aan deze kronkel. Vorige week heb ik € 15,=  van mijn verjaardagsgeld uitgegeven aan een luxe notitieblok/muismat. Twee in één dus. Het is een uitgave van ‘Plint”>>>. Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren, in dit geval dus een muismat met blaadjes die je er af kunt scheuren. Op ieder blaadje staat een gedichtje met een kunst-afbeelding.

Ooit kreeg ik zo’n muismat cadeau van één van de leukste collega’s die ik heb gehad.
Ze kocht hem bij een speciaal winkeltje in Groningen.
Over één van de gedichten die daar op stonden schreef ik al eens een blog onder de naam ‘Mein Freund der Baum”>>>.
Het allerleukste gedichtje van die uitgave was het gedichtje ‘Blijfe sitte” van Joke van Leeuwen (uit de bundel Ozo heppie en andere versjes).
Het heeft minstens twee jaar op het prikbord op kantoor gehangen.
We kennen allemaal wel zo’n kind…….

Blijfe sitte ken ik nie
je kun nie alles kenne
aan stiltesitte wen ik nie
ik ben wel goet in renne

ik ren de heele sooi vobbij
ik ben een super snelle
nou en daffin ik mooi vammij
maar ja ik kennie telle

en ik ken ook nie sgrijfe ik
ik sal wel sitte blijve ik.

Vorige

12 januari: Een ‘Harm& Roelof-moment’

Volgende

14 januari: Hooguit een ballonnetje.

  1. Eva

    Ja geweldig, die muismat, ik had hem aan mijn moeder kado gedaan. Nu is het blok bijna ‘op’ en mijn moeder bijna weer jarig, maar ik kan ze niet meer vinden op de website van Plint… Weet jij of ze ergens anders nog te koop zijn?

    • Ada

      Nee! Ik heb eind vorig jaar het hele internet afgespeurd naar zo’n muismat. Over de enige die ik vond betaalde je zoveel verzendkosten dat ik er maar van heb afgezien. En dat was nog niet eens zo’n mooie ‘Plint’-uitvoering… naast mijn toetsenbord ligt nu gewoon een notitieblok: werkt prima als muismat en je kunt er ook gewoon op schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén