3 april: de laatste prei ‘uut de tuun’.

Gerard is al weer druk in zijn tuin. Afgelopen zaterdag heeft hij de groentetuin helemaal leeggehaald; de laatste boerenkool eruit (weggegooid) en de prei (die altijd tussen de boerenkool in staat vanwege de rupsen) werd verzameld, gewassen en in een emmertje aan mij gegeven. “Hier kun je vast nog wel wat mee.”
Maar natuurlijk.

Van deze laatste prei van de tuin van 2016 maakte ik een ‘Fish-pie’:  een ovenschotel met aardappelschijfjes, stukjes kabeljauw, gesmoorde prei met ui en kaas.
Het is een recept dat ik ooit van iemand heb overgeschreven.
Het staat op een groen briefje gemaggeld en eerlijk gezegd wist ik zelf niet meer dat ik het had. Het zat in mijn zelf samengestelde map met recepten van overal en nergens bij het tabblaadje ‘VIS’.

Het is vrij eenvoudig te maken en je kunt de ovenschotel ook heel goed van te voren maken, handig als je eens wat weinig tijd hebt om te koken.
Als het klaar is ziet het er zo uit als op de foto rechts. Daar is de helft al op……
Klik hier  Fish-pie met prei, ui en kabeljauw voor een PDF met de receptbeschrijving met foto’s van deze visschotel.

De tuin is inmiddels weer bijna omgespit.
Er moet nog compost door en paardenmest.
De nieuwe aardbeienplantjes staan al weer klaar…….

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.