Vandaag is het 12 april. Gerard en ik hebben ons hele huwelijk (34 jaar) al rabarber in de tuin. Eind april, begin mei kunnen we dat vaak al eten.
In al die jaren hebben we het één keer heel vroeg gehad: dat was op 12 april. Dat heb ik onthouden, omdat we toen een heel vroeg en mooi voorjaar hadden.

Dit jaar hebben we ook een vroege lente. De rabarber ‘broest de grond uut’.
Afgelopen zondag gaf ik al wat stengels mee aan Carlijn en maandag kookte ik de eerste rabarber van 2017. Op 10 april!!

Op deze website gaf ik al eens eerder het recept voor de Drentse rabarbermoes van mijn schoonmoeder (zie 26 mei 2015 >>>) .
Deze week hebben we dus weer een schaaltje rabarber bij de warme maaltijd op tafel staan.
Onze kinderen konden het toen ze klein waren amper uitspreken.
Maar ze vonden het wel lekker; ze noemden het ‘rabberur’.
Bij de familie Waninge net  zo geliefd als appelmoes. En peertjes.
Bereid volgens Oma Waninge’s recept.