2 juni: Romige spinazieschotel met vis, roomkaas en groene pesto.

Wat heb je tegenwoordig toch veel mogelijkheden om vis te bereiden.
Vandaag een vis-schoteltje met spinazie voor twee personen.

Wat heb je nodig:
– 500 gram uitgelekte diepvriesspinazie
– 200 gram kabeljauw, koolvis, tilapila of een andere witte vissoort
– viskruiden
– klein potje groene pesto (hier heb je maar de helft van nodig voor twee personen)
– een kuipje franse roomkaas (Paturain of iets dergelijks)
– beetje bieslook
– 500 gram aardappelen

Wat moet je doen:
– Oven voorverwarmen op 180 graden
– aardappelen schillen en gaar koken.
– De vis kruiden en aan weerszijden aanbakken.
Daarna de vis in stukjes van ongeveer 1 centimeter snijden.
– Spinazie in een pan opwarmen.
– Vermengen met de pesto, de bieslook en de roomkaas.
– Ovenschoteltje invetten met een beetje olijfolie en de helft van het mengel in de schotel doen.
– De blokjes vis over het eerste laagje verdelen.
– Vervolgens de vis bedekken met de tweede helft van het mengsel.
Als het uit de oven komt ziet het er zo uit:

Deze visschotel serveer je bij gekookte aardappelen.
Heel grappig was Gerards reactie toen ik het op tafel zette.
“Wel aardappels, geen jus?”
Het blijft een Waninge….. maar hij vond het wel heerlijk; ook zonder jus!

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.