22 september: Even tijd voor een bloemstuk.

Gisteren was het prachtig nazomerweer. Om 13.00 uur zat ik op de fiets om te genieten van een najaarsfietstochtje van minstens een uur.
Onderweg vond ik rozebottels, kastanjes, rode besjes en graspluimen. Ook zocht ik vogelkers, maar dat vond ik nergens, heel gek. Waarschijnlijk is de bloesem van de vogelkers bevroren in mei, net als de bloesem in onze perenboom; welgeteld 2 stoofperen hadden we dit jaar aan de boom.

Uit onze tuin haalde ik wat andere bloemen en twee uur later had ik twee grote herfstbloemstukken klaar. Eén ronde op een oude, zilverkleurige schaal en één langwerpige op een hip, gifgroen schaaltje. (Klik op de foto’s voor een vergroting).
De ‘turkse mutsen’ (een soort sierkalebas) die er in zitten haalde ik bij de kraam van Astrid Boerma >>> aan de vaart in Hoogersmilde.
(lees hierbij ook mijn blog van 9 september 2015 >>>).

Dit bericht is geplaatst in Bloemen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.