6 februari: Muffins met appel en kaneel. En een béétje rum….

12 vormpjes gevuld + overschot

Goed gelukt!

Zaterdagavond kregen we onze vrienden uit Peize op bezoek voor een potje klaverjassen.
Voor bij de koffie wilde ik zelf iets bakken, ik had een vrije zaterdag!
Op mijn eigen website zocht ik het recept op dat ik had gekregen van onze Canadese familie; dat van de rabarbermuffins.
Rabarber is er om deze tijd van het jaar niet, maar je kunt natuurlijk ook iets anders door het beslag roeren.

In de groentela van de koelkast lagen nog een een paar Elstar-appels. Twee daarvan heb ik in kleine stukjes gesneden, vermengd met een lepeltje suiker en kaneel en daarbij deed ik twee kleine scheutjes rum, net zoveel als anders door de appeltaart.
Daarna schudde ik de appel, kaneel, suiker en rum even goed door elkaar en roerde het vervolgens door het beslag.

12 vormpjes vulde ik en toen had ik nog wat beslag over. Dat deed ik in een klein taartvormpje. Kiek’n wat ’t wordt.
Het werd goed! De muffins waren goed gelukt en erg lekker en het ‘overschot’ was een mooi klein cakeje geworden.
Voor herhaling vatbaar.
Hierbij nog een keer de link naar het recept van de rabarbermuffins:  met appel dus ook heel lekker! Let op: eerst komt de Engelse beschrijving van Lynn, daarna volgt mijn vertaling.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.