1 mei: Witlof anders – uit de oven.

Witlof eten wij meestal koud als een salade.  Heel fijn gesneden met een dressing van slasaus, kerrie, augurk, zilveruitjes en fijngesnipperde ui. Soms eten we het warm met gebakken ui en spekjes erdoor. Van de week kreeg ik van iemand een recept van een ovenschotel met witlof, dat ik gisteravond uitprobeerde: een schoteltje met witlof, gehakt en aardappelschijfjes.

We vonden het heel erg lekker!

Het is ook heel eenvoudig om er een vegetarische variant van te maken: dan vervang je het rundergehakt door vegetarisch rul gehakt.

Het duurt ongeveer 20 minuten om deze schotel te maken en hij moet 25 minuten in de oven. Wil je het ook eens uitproberen? Klik hier Witlofovenschotel met gehakt voor een PDF met een volledige beschrijving van de ingrediënten en de bereidingswijze met foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.