Twee keer in de week proberen we vegetarisch te eten.
Soms laten we het vlees gewoon weg en eten spinazie met ei; of sla met ei.
Maar er zijn ook lekkere vegetarische recepten die iets meer tijd kosten, bijvoorbeeld de ‘aardappel-witlof gratin’ die we gisteren aten.

Nodig voor 2 personen:

  • 400 gram aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook en fijne kruiden
  • 200 cc melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 ui
  • paneermeel

1. aardappels, kaas & ui

Aardappels schillen en 10 minuten koken.
Witlof ontdoen van de harde kern (proberen de helften intact te houden)  en ook 10 minuten koken.
(Ik maak gebruik van een aardappelstoommandje, dan kun je de aardappels en de witlof in één pan koken.)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de aardappels en de witlof even afkoelen en fruit ondertussen de ui.
Maak een sausje van de boursin en de melk.

2. witlof er bovenop 

Ovenschotel invetten met een beetje olijfolie.

De aardappels in schijfjes snijden en daarmee de bodem van de ovenschaal bedekken.
Nu de helft van de geraspte kaas over de aardappels strooien.

3. Kaas & paneermeel.

Nu de gefruite ui over het laagje kaas doen en daarbovenop de witlofstronken.
Nu giet je het sausje van Boursin en melk over de witlof en daaroverheen strooi je de andere helft van de geraspte kaas.
Als laatste strooi je over de kaas een beetje paneermeel.

De schotel 30 minuten in de oven zetten op 180 graden.