een alternatief voor 'de waan van de dag'

18 augustus: Courgettesoep

Vorige week meldde ik het al: we hebben veel courgette’s in de tuin.
Courgette met rijst, courgette met pasta, we hebben al vele variaties tot ons genomen.
Onze vrienden hebben zelf courgette’s, dus die kunnen we niet blij maken met die van ons. Onze buren ook niet, die hebben ze ook in de tuin. Maar onze buren maakten ons wel blij met een recept voor courgettesoep, weer een nieuwe variatie.

Benodigdheden voor een liter soep:

– twee  gesnipperde uien
– twee teentjes knoflook, uit de knoflookpers
– een grote of twee kleine courgettes (schillen, zaadjes er uit snijden, in blokjes snijden)
– een liter water
– 1 groenten bouillonblokje (voor 1 liter water. Hou je van pittige soep, doe er dan twee in. Tuinkruidenbouillon kan ook).
– 100 ml kookroom
– scheut olijfolie
– optioneel: 100 gram gerookte zalmsnippers.

  • Verhit in een soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de

    Knoflook en ui fruiten

    knoflook totdat de ui er glazig uit ziet. Doe nu de courgetteblokjes erbij en bak ze 5 minuten mee.

  • Voeg nu de liter water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur en zet het gas laag als het water kookt. Laat courgettes 20 minuten pruttelen in de pan.
  • Nu ga je de soep pureren met een staafmixer. Roer daarna de room er door heen.
  • De zalmsnippers doe je pas in de soep als die al in de kom zit.

Toegegeven: ik was sceptisch. Eigenlijk ben ik niet zo van het moderne gedoe met broccolisoep en wat er nog meer aan nieuwe soepen voorbij komt in de bladen.
Maar het was heerlijk.
Gerard had harde bolletjes gekocht en om 13.30 uur zat ons terras vol met terugkeerders van een Buitenkunst vakantie en de pan cougettesoep ging schoon leeg.
Gezellig!

Meer recepten met courgette:
Tagliatelle met courgette en gorgonzola >>>
Ovenschotel met courgette, paprika, ui, gehakt en rijst >>>
Ovenschotel met courgette, zalm, geitenkaas en tagliatelle >>>

Vorige

17 augustus: Jentinus Ponne in Peize

Volgende

19 augustus: De hele wereld.

  1. Nettie

    Ook lekker met stukjes gerookte makreel!

Laat een antwoord achter aan Nettie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén