20 oktober: Paarse accenten.

Zaterdag 13 oktober schreef ik al dat wij dit jaar zo genieten van onze tuin in de nazomer/vroege herfst. Het bloeit allemaal nog zo rijk en uitbundig dat ik daar best wat kan afknippen voor een bloemstukje. Vorige week gingen we op bezoek bij vrienden en ik besloot voor de gastvrouw een klein bloemstukje te maken.
Uit de tuin haalde ik een paar hortensiabollen, een paar takjes met paarse besjes, wat herfstastertjes en een aantal stengeltjes met lavendel.
De bijen die daar op dat moment heel druk mee waren, vonden dat geen goed idee, maar er was genoeg: de bijen mochten blij zijn dat het nog zulk mooi weer was, anders hadden ze al lang niet meer gevlogen. En tenslotte is het ook ónze lavendel.

Van de ‘bloemenoogst’ (zie foto boven) uit en de tuin maakte ik in een handomdraai een herfstbloemstukje op een rieten mandje dat ik ooit had gekocht bij ‘het Goed’. Er zat al een plastic binnenkantje in, dus er kon zo een volgezogen stuk oasis in. Resultaat:  oud-rose en blauwe hortensia’s met paarse accenten. (klik op de foto voor een vergroting).

Dit bericht is geplaatst in Bloemen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.