29 november: Borrelhapje met mozzarella en groene pesto.

Dochter Carlijn heeft geen tuin, maar op haar balkonnetje in Groningen kweekt ze op haar manier groente en fruit, in casu aardbeien, snoeptomaatjes, paprika’s en verschillende kruiden, zoals munt en basilicum. De tomaatjes hebben het dit jaar als een tierelier gedaan.
Regelmatig kwam er een bakje met het gezonde snoepgoed onze kant op.
Lekker.
Toen we een avond de vrienden op bezoek kregen bedacht ik twee lekkere Italiaanse borrelhapjes met die kleine tomaatjes, kleine bolletjes mozzarella en groene pesto.

Bij de Jumbo kocht ik een bakje verse groene pesto en oude kaas.
De helft van de pesto deed ik in een schaaltje en raspte de oude kaas, die ik vervolgens mengde met de pesto. Heerlijk op een toastje.

De tomaatjes halveerde ik en de mozzarellabolletjes roerde ik door de andere helft van de pesto. Op een houten cocktailprikkertje prikte ik vervolgens een half tomaatje, een bolletje mozzarella en de andere helft van het tomaatje.

(op de foto staat een tomatenbakje van de Jumbo, toen ik foto’s maakte van dit idee hadden we geen tomaatjes van Carlijn…..)

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op 29 november: Borrelhapje met mozzarella en groene pesto.

  1. Louisa schreef:

    We hadden hier vanmiddag de kinderen. Beide hapjes gemaakt en een groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.