een alternatief voor 'de waan van de dag'

25 maart: Een vervelend jongetje.

Zoekend naar een oude foto van Carlijn om haar verjaardagscadeautje mee op te leuken, kwam ik in het fotoboek van 1995 een uitgeknipt artikeltje tegen uit de schoolkrant van basisschool ‘de Haven’. Er was ons als ouders gevraagd om herinneringen op te schrijven aan de kleuterschool/basisschool in onze jeugd. Een herinnering van mij was in die bewuste schoolkrant gepubliceerd.

Je kunt op de foto klikken voor een vergroting om de tekst te lezen, maar op sommige schermen zal dat niet groot genoeg zijn, daarom heb ik de tekst hieronder uitgeschreven.

Toen ik in augustus 1967 in de eerste klas van de lagere school kwam waren er niet zoveel kinderen die ik al kende van de kleuterschool.
Er was namelijk maar één kleuterschool in het dorp en daar gingen ook de kinderen naar toe die later naar de openbare lagere school gingen. Het was toen nog niet vanzelfsprekend dat iedereen naar de kleuterschool ging,  dus sommige kinderen in mijn klas waren voor het eerst op school.
Wat ik heel leuk vond was dat ik leerde lezen want ik was nieuwsgierig wat er in boeken zonder plaatjes stond. Later in de hogere klassen vond ik geschiedenis het allerfijnste vak. Gymnastiek vond ik het vervelendst (dat kwam omdat ik dat niet zo goed kon).
Bij mij in de klas zat ook een jongetje dat ik toen nog niet zo aardig vond maar waar ik later mee getrouwd ben.”

Dat laatste is vandaag 36 jaar geleden.

Nooit spijt van gehad.

Andere blogs over deze dag:

‘Ja!” 25 maart 2015
Hier wordt gewacht 25 maart 2017

Vorige

24 maart: Vrucht dragen.

Volgende

26 maart: Koelkastklus – ‘Fix und fertig’!

  1. Frea

    DIE FOTO hing altijd in de kamer, en ik was er van overtuigd dat er een kip onder je jurk zat, aan het einde daarzo waar de sleep wat omhoog gaat!

  2. Sijcolien

    Gefeliciteerd met jullie huwelijks dag en met carlijn haar verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén