“Van 28 juni tm 8 juli ben ik afwezig vanwege een korte zomer-break. Dinsdag 9 juli ben ik er weer.” Deze boodschap kregen mensen die een mail stuurden naar mijn werkadres.
Die ‘korte zomer-break’ brachten we gedeeltelijk door in Zuid Limburg.
Zondag einde middag kwamen we aan bij het hotel dat we vier nachten hadden besproken: ‘Hotel Geulzicht’ in Berg & Terblijt.
Een kasteel-hotel; dat was ons de vorige keer in Tangermünde (zie blog 7 juli 2018 >>>) goed bevallen.
We werden ontvangen door de eigenaar, een gemoedelijke Limburger die zetelde in een ietwat rommelig, oud kantoor waar tussen de oude boeken en foto’s een computerscherm met een toetsenbord stond. Maar het invullen van het formulier gebeurde nog gewoon met de hand.

Geulzicht is een relatief jong kasteel, gebouwd in het begin van de twintigste eeuw, toen het onder rijke industriëlen ( de zogenaamde nouveau riche) mode was om een kasteel voor zichzelf te bouwen in een bepaalde stijl. Meer informatie over dit kasteel vind je op deze link naar een artikel over Geulzicht op Wikipedia>>>.
Daar kun je ook lezen dat het kasteel heeft toebehoord aan Jean Nelissen, de sportjournalist, door Mart Smeets destijds  ‘de Neel’ genoemd.
Het kasteel ligt op het parcours van de Amstel Goldrace; de weg naar het kasteel toe heette de ‘Hennie Kuiper-allee’.

Wij hadden een ruime kamer tot onze beschikking met een eigen terras. Als we daar zaten keken we uit over het Geuldal en floten de vogels onophoudelijk in het bos naast en achter ons. Ergens aan de bosrand zat een buizerdnest, want we ontwaarden een moeder (of vader) buizerd die een jong vliegles gaf.
We beleefden vier heerlijke dagen, daarover vertel ik natuurlijk meer in volgende blogs.
Het kasteel voldeed ruimschoots aan onze verwachtingen.
We ontbeten ’s morgens in een chique eetzaal, waar een glazenkast stond die nog aan prins Hendrik had toebehoord.
Op de foto hiernaast zie je het ontbijtbuffet;  in de spiegel zie je Gerard aan tafel en ik maak een foto. (klik op de foto voor een vergroting).
Het meest hebben we genoten van ons terras; na het ontbijt gingen we heerlijk buiten zitten met een sudoku (Gerard) of een borduurwerkje c.q. boek (ik) of onze tablet (allebei).

Vakantie.
Even geen werk, huishouden en sociale verplichtingen.
Op een zonnig terras van een kasteel in Zuid Limburg.
Verrukkelijk.

Hierbij een link naar de website van Hotel Geulzicht >>>
Daar vind je ook een fotootje van de eigenaar op zijn zetel in zijn kantoor.