een alternatief voor 'de waan van de dag'

27 juli: Gastblog Gerard – Terug bij af.

Het is al even geleden; vandaag een gastblog van Gerard.

Wie Ada en mij een tijd lang kent weet dat niet alleen Ada met gezondheidsproblemen kampt, maar ook ik in 2015 heb leren omgaan met een chronische ziekte, namelijk Multiple Myeloom, ook wel de ziekte van Kahler genaamd.

Het was november 2015 dat ik na chemokuren tenslotte een stamcel transplantatie heb ondergaan. Daarna is het herstelproces heel erg goed gegaan. Natuurlijk in de wetenschap dat het een chronische ziekte is en blijft die nog niet valt te genezen, maar er zijn voorbeelden van patiënten waarbij de ziekte heel lang weg blijft. Daar hoopte ik ook op.

Maar helaas: het tegendeel werd afgelopen februari wel duidelijk.
De bloedwaarden gingen de verkeerde kant op en dat is een teken dat de ziekte weer de kop op steekt. De hematoloog gaf aan dat er nog wel tijd was en zo begon ik in april met de behandeling wat inhield:  4 x 4 weken lang immunokuren, ondersteund met medicatie. Het doel … de M-proteïnen (ook wel Kahler-eiwitten genoemd)  tot een minimum terug te dringen, zodat ik  na die 4 rondes kuren weer een stamcel behandeling kan ondergaan.
Inmiddels zijn die verkeerde eiwitten tot een minimum gereduceerd en kan ik mij opmaken voor het volgende deel van het behandelingstraject.

Afgelopen donderdag en vrijdag kreeg ik mijn laatste kuren en a.s. maandag ga ik voor een algehele controle naar het UMCG. Als blijkt dat alle onderzoeken positief zijn,  dan word ik op 15 of 16 augustus opgenomen voor de stamcel behandeling. De afgelopen tijd werd het bij veel mensen in mijn omgeving bekend dat ik weer terug bij af was en weer behandelingen moest ondergaan. Wij hebben al veel steun en lieve reacties mogen ontvangen en dat helpt echt!! De tijd die nu gaat komen is best pittig en Ada  en ik, wij kijken er niet naar uit. Anderzijds wil ik ook dat ik het maar zo gauw mogelijk weer achter de rug heb, dus laat maar komen, ik ben er wel klaar voor.

Daarom wil ik het net als in 2015* nu ook delen met jou als lezer van de Waarde van de Dag. Vanaf 15 augustus word ik, naar verwachting drie weken, opgenomen in het UMCG en zal ik op passende momenten schrijven over de behandeling en over hoe het met me gaat.  Laten we bidden en hopen dat het een succesvolle behandeling mag worden.
Wordt vervolgd.
Liefs: Gerard.

*Gerard schreef vanaf 14 maart 2015 af en toe een gastblog om ons netwerk op de hoogte te houden van het verloop van zijn ziekte.

Vorige

26 juli: Meroakels houkje.

Volgende

28 juli: Als ‘we’ ouder worden….

 1. Sijnie

  Lieve Gerard en Ada, heel veel sterkte in dit proces! Samen met jullie kinderen en leenkinderen zijn jullie een hecht team! Maar het is niet niks dit te dragen! Heel veel sterkte allemaal, wij denken aan jullie! Lieve groetjes Wim en Sijnie

 2. Herma de Kleine

  Heel veel sterkte!

 3. Arend en Wimmy

  Gerard en Ada ,
  Heel heel veel sterkte en vertrouwen voor jullie beide en als gezin !

 4. Dick de Jong

  Hier is weer een olympische hobbel die je moet nemen, Gerard. De weg is lang en zal de komende tijd niet effen zijn. Maar dat je een echte Olympiër bent, heb je al meer dan eens aangetoond. Het volgende certificaat ligt al voor je klaar. Daar hebben we met elkaar en met jou vertrouwen in. Hoe dan ook, sterkte en moed!

 5. Henk Kouwenberg

  Ook namens Ella en Muriël wens ik jullie veel veerkracht en goede moed toe. Hopelijk slaat de behandeling goed aan.
  Henk Kouwenberg

 6. Enny Aalfs

  Gerard en Ada heel veel moed en vertrouwen toegewenst als morgen er voor gaat!
  Rene en Enny Aalfs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén