7 augustus: Mamba.

luxorComputerspelletjes doen: het is mijn zwakke plek.
Dat doe ik namelijk graag, het geeft me ontspanning en ik geniet er erg van als het lukt.
Luxor doe ik het liefst. Het is een spel dat ik ooit heb gekregen van collega. Het is een luxere uitvoering van Ballenschieten. Na een drukke dag of energievretende gebeurtenissen vind ik het heerlijk om even één of twee van die spelletjes te doen. Je geest laat dan namelijk alles even los en is alleen bezig om zo veel mogelijk gekleurde ballen weg te schieten.
Een spelletje dat ik ook graag doe is Tetrollaps, een vorm van Tetris. Je moet blokjes-vormen dan zo draaien dat je alle rijen vol krijgt en wegspeelt.
Klik hier >>> om het spel ook eens te spelen
De voldoening dat je weer een level hoger zit.
Dat je weer een leven hebt veroverd.

In 1994 kregen we onze eerste computer en daarop zat het DOS-spelletje Mamba.
Zeer simpel en zeer leuk.
Er beweegt een slang over je scherm die blauwe ‘pieletjes’ moet opeten.
Toen we een aantal jaren geleden een nieuwe computer kregen zat Mamba daar niet meer op.
Ettelijke pogingen heb ik gedaan om het spelletje weer te bemachtigen, maar dat was een DOS-spelletje en dat kon niet meer volgens de geleerden.

Jammer ja.
Maar ik legde me er tenslotte bij neer.
Af en toe deed ik nog verwoede pogingen om het te krijgen, maar ‘das war einmal’.

Twee weken geleden stuurde een dochter een enthousiast appje: ze had zelf een eenvoudig computerspelletje gemaakt en was daar trots op. Ik feliciteerde haar daarmee en stuurde haar een plaatje van het oude Mamba-spelletje: “Nu dit maken!” Grapje natuurlijk.
Toen stuurde zij een filmpje van iemand dat dat spelletje doet en ik kreeg helemaal weer de kriebels van die geluidjes en bliepjes. En ik was niet de enige, alle dochters flipten.
“Dat wil ik weer doen” appte ik.

ICT schoonzoon Cees stuurde vervolgens een app: “Linkje op je pc in de browser invullen en klaar.”
PARDON!?
WELKE LINK!?
Deze dus: Mamba – DOS-spelletje >>>

Niet te geloven.
Jaren naar gezocht, schudt hij hem zo uit z’n mouw.
Toen ik dit spelletje nog regelmatig deed had ik vaak meer dan 10.000 punten, nu ben ik nog niet verder dan 4.000.
Is het spelletje moeilijker geworden?
Of ligt het aan mijn reactie-snelheid / leeftijd?
Hoe dan ook: ik kan het weer spelen en geniet er weer net zo van als vroeger.

Ieder mens heeft zijn guilty-pleasures.
Als het niet erger wordt…..

Dit bericht is geplaatst in Alledag met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 7 augustus: Mamba.

  1. Gertruud schreef:

    Jahhhh, ook wij hebben het mamba-spel weer gevonden! Inderdaad, oude tijden herleven. Het is inderdaad nét niet gelijk aan het origineel, waardoor de hogere scores uitblijven. In het spel van Bert Uffen veranderde de verloren ‘staarten’ van de mamba in groen/gele sterretjes, die lekker veel punten opleverden en waardoor je score sneller omhoog ging. Beetje jammer dat dit nu niet ingebouwd is. Maar kniesoor, ook ik geniet er net zo van als vroeger, het is en blijft een verslavend spelletje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.