Degene die ik gevraagd had om in de maand september  ‘Lezer van de maand’ te zijn kreeg het bij nader inzien toch niet voor elkaar om voor vandaag een bijdrage aan te leveren.

Dat bracht mij op het idee om te fantaseren over de vraag: “Wat zou er gebeurd zijn als ik mijn ouders had gevraagd om een bijdrage in deze rubriek?”
Mijn vader overleed in 2008 en heeft geen weet meer gehad van mijn website.
Hij was vast een trouwe lezer geworden en had er ook van alles van gevonden.
Daarvoor was hij ook mijn vader.
Mijn moeder heeft de eerste drie jaren van mijn blog nog meegekregen, maar had zelf geen computer. De stukjes die ik over haar schreef las ik aan haar voor of ik printte ze voor haar uit. Mijn moeder had vast geen blog geschreven. Ze had hooguit een onderwerp aangeleverd waarover ik haar dan geïnterviewd zou hebben. Of ze had samen met mijn vader een mooi reisverslag gemaakt van één van hun vakantiereizen die ze hebben gemaakt.

Mijn vader had denk ik aan één blog niet genoeg gehad, die was misschien wel gastblogger geworden.
Over zijn geboorteplaats Coevorden.
Over zijn jeugd als schipperskind.
Over zijn jaren van puber tot vader in Oldenzaal.
Over Roelfsema’s Kalkzandsteenfabriek waar hij meer dan dertig jaar gewerkt heeft.
Over de boeken die hij las en over de streektaal.
Over de kerk en misschien over de politiek.
Dan was ik het misschien wel weer niet eens geweest met wat hij schreef……..
Maar het meest had hij geschreven over hun vakanties.

Het blijft mijmeren over ‘wat als’ , want mijn ouders worden nooit lezer van de maand.
Het leven gaat door en we vinden onze weg in het leven, nu ook zonder hen.
Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet even denk aan mijn ouders. Herinneringen bij spullen die ik nog van ze heb, herinneringen bij muziek en media, uitspraken, recepten en niet te vergeten: foto’s. Vandaag twee vakantiefoto’s uit 1996 en 1999 uit de albums van mijn ouders.
Sweet memories.