een alternatief voor 'de waan van de dag'

1 oktober: Als je ziek of zielig bent

Toen Gerard in het ziekenhuis lag werd ik uitgenodigd om een avond te komen eten bij Nettie Kramer en Harm Holman. Dat aanbod sloeg ik niet af dus op een dinsdagavond schoof ik aan aan hun dis.

Nettie had een lasagneschotel gemaakt. Het was een recept dat ooit in Trouw had gestaan; het heette Carmela’s lasagne. “Je weet wel. Carmela van de Soprano’s.”
Wist ik niet.
Die serie heb ik nooit gezien.
Nettie vertelde dat het een Amerikaanse TV-serie was over een Italiaans-Amerikaanse maffia-familie in New Jersey. Carmela, de vrouw van hoofdpersoon Tony Soprano, maakte deze lasagne voor iedereen in de familie die ziek of zielig is.

Ik was niet ziek, maar misschien wel een beetje zielig, dus ik kreeg die heerlijke lasagne die vergezeld ging van een frisse tomatensalade.
Mensen, wat lekker. Het smaakte heel anders dan mijn eigen lasagne, één van de weinige gerechten die ik nog met een pakje van Honig maak. Van Nettie kreeg ik het recept van Carmela’s lasagne om het zelf ook eens te maken. Dat wil zeggen: ik maakte een foto van het uitgeknipte recept in de krant.

Een soort van hachee en bechamelsaus.

Vorige week was het dan zo ver.
De ingrediënten had ik allemaal in huis en ik begon maar gewoon bij het begin: rundergehakt rul bakken.
Voor je kunt beginnen met het opbouwen van de lagen in de ovenschotel maak je in een grote braadpan een soort van hachee, die je een half uur moet laten sudderen.
De bechamelsaus moet je maken van boter, bloem, melk en kruiden.

Ik volgde het recept nauwgezet en het resultaat was dat deze lasagneschotel net zo lekker smaakte als die van Nettie.
Wil je deze schotel ook eens maken?
Van de foto van het recept maakte ik een PDF-bestand dat je hier >>> kunt downloaden.
Eet smakelijk.
En niet alleen als je ziek of zielig bent. 

Vorige

30 september: Frits.

Volgende

2 oktober: En wat dies meer zij.

  1. Nettie

    Ha, ha, het blijft ons populairste lasagne recept. En belangrijk is dat je het gehakt apart van de rest rul bakt en daarna bij de rest doet. Overigens; Carmella maakte de lasagne ook wel als ze iets gedaan wilde krijgen 😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén