Dit blog heeft een cryptische titel, maar toch bedoel ik letterlijk wat er staat.  Op mijn verjaardag kreeg ik van gitaar-en accordeoncollega Piety een verjaardagskaart met een klein cadeautje: een blikje vis.

Maar in het blikje zat geen vis,  er zat een clip on tuner in. Een klein elektrisch gitaarstemmertje dat je op je gitaar kunt klemmen. Al jaren had ik een andere stemmer, maar als je die gebruikte moest het in de omgeving stil zijn en dat is het niet altijd.

E-snaar: bijna….. helemaal groen is goed.

Ben ik blij mee: wat attent en wat een origineel idee!

Maar. Waarom zat het in een blikje met een plaatje met een vis? Dat ontdekte  ik pas toen schoonzoon Jon het cadeautje zag.  “Fish?  A tuner? O ja natuurlijk: tonijn is in het Engels tuna en dat spreek je bijna net zo uit als tuner!”

Bedenk het maar.
Ik kan straks een nieuwe blogserie beginnen: ‘Engels,  maar dan anders’.
Trouwens…. het blikje komt niet eens uit Engeland of Amerika.
‘Designed and engineered by KORG inc.,  Japan.
Made in Vietnam’.
Voor mij is het een ‘wereldcadeau’.