6 november: Gelukkig een blog en geen vlog.

Van de dochters kreeg ik op mijn verjaardag een bal. Hij zat in een vierkant doosje en hij moest nog worden opgepompt.  Daarom had ik er ook een pompje bij gekregen. Het is een grote pilatesbal (70 cm) om oefeningen op te doen.
Dat doen we ook wel eens bij de FysiYoLates van Trijntje op vrijdagmiddag (zie ‘Omhels de bal’>>>) en zo’n bal leek mij een goede aanvulling op het oefeningen-matje.

De bal werd in fases opgeblazen, want je hebt na vijf minuten al een lamme arm van die pompbeweging. Op  YouTube vond ik een filmpje met 10 oefeningen voor beginners en zaterdagmorgen begon ik mijn pilates-avonturen op de bal.
Zitten op de bal zonder voeten aan de grond klinkt eenvoudig maar dat is het niet; het is wel heel goed voor je heupgewricht!

Met de 10 oefeningen die ik heb uitgezocht ga je je hele lichaam bij langs. Liggen met je buik op de bal of met je rug, met je handen of ellebogen op de bal, met je voeten op de bal en je schouders op de grond, of de bal tegen de muur…..
Het is hartstikke moeilijk.
Zwait’n dokter.
Maar het hoeft allemaal niet perfect en dit is gelukkig een blog en geen vlog.
Je kunt in dit geval beter lezer zijn dan kijker.

Ik ben in ieder geval goed bezig.
Moet ook wel,  want ik kreeg van de meisjes nóg een cadeautje.
Een tegoedbon voor een glaasje port en een kaasplankje bij ‘de Drie Gezusters’ in Groningen.
Mijn eigen ‘drie gezusters’ gaan zelf ook mee.

Dit bericht is geplaatst in Alledag met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.