1 februari : Advocaat-schnitt

O, wat genieten we in deze weken van de uitzendingen van Heel Holland Bakt.
Verlekkerd zitten we te kijken naar de heerlijke dingen die iedere week weer gemaakt worden door amateur-bakkers.
Ook ik bak wel eens iets, voornamelijk appeltaarten en hartige taarten.
Op een woensdagavond, bij een aflevering van ‘Doorbakken’ zag ik Robert een lekker luchtig biscuitdeeg maken. Dat had ik ook voor ogen toen ik de Mozart-taart maakte begin januari, maar toen was het biscuit veel te vast geworden.

Op internet vond ik het basisrecept voor biscuitdeeg van Robert op de website ‘Eat bake love’ >>>
Zijn geheim is: de eiwitten eerst apart opkloppen en pas daarna de dooiers en het meel erdoorheen spatelen.
Vrijdagmiddag werd de geest vaardig en bedacht ik: “Dit weekend ga ik een advocaat-schnitt maken.”
Het biscuitdeeg bakte ik op de bakplaat in de oven, dat hoeft maar 9 minuten en het is prima gelukt.

Daarna maakte ik de botercréme á la Robert aan de hand van de website van Heel Holland Bakt, waar het maken van ‘Klassieke botercrème’>>> wordt beschreven.
Best een gedoe.
Je moet banketbakkersroom maken met custard en boter en suiker mengen.
Maar ik volgde precies de aanwijzingen van Robert en ook de crème is prima gelukt.

Voor mijn advocaat-schnitt sneed ik de laag bakplaat-biscuit in drie repen.
Voor de botercréme gebruikte ik de helft van de ingrediënten die Robert aangeeft.
Ik dacht: 625 gram boter? In één schnitt? Achteraf was dat maar goed ook, want zelfs met de helft van de ingrediënten had ik botercrème zat.
Voor de advocaat-touch voegde ik er 4 eetlepels advocaat aan toe.
De helft van de botercrème deed ik op de eerste van de drie repen bischuit, de tweede reep legde ik daar boven op en daar bovenop deed ik de andere helft van de botercreme.
Toen sloot ik de schnitt met de derde reep biscuit.

De zijkanten sneed ik mooi recht (kon Gerard gelijk even proeven hoe het geworden was) en de bovenkant versierde ik met slagroom, dunne sliertjes advocaat en pure chocoladevlokken.

Het was heerlijk.
Maar ook machtig.
Machtig heerlijk.
De kinderen komen dit weekend nog langs; niet allemaal tegelijk maar in plukjes.
Ik stel me zo voor dat ‘heerlijk machtig’ zondagavond wel op  is.

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.