Maondag stun ik vanuut oonze woonkeuken te kieken naor de strontnatte tuun. De hiele dag regen en niet zu’n beetie ok.
Gerard hef bij de anleg van de tuun destieds twee padties naor achter anlegd en naost die padties zit een geutie veur het overtollige regenwater.
Die doet goed dienst, het water löp over ’t algemien goed weg. Zo niet maondag.
De geuties stunn’n slicht vol water en dat veroorzaakte grote plassen in de tuun. Dinsdagmörgen las ik in het dagblad van het Noorden dat de Onlanden veur het eerst weer under water staot.
Goed neis, want de leste twee jaor weur het daor aal dreuger, an ’t einde van de zummer was d’r van de bestaonde vennegies niet veul meer over.
In de naozummer van 2018 schreef ik daor al ies een blog over ‘de droogte voorbij’>>>
Toen ik rond half 8 dinsdagmörgen hen ’t wark ree kwam ik eerst veur Lieveren  bij het Lieverse Diep langes en later, veur Zuudlaoren, stak ik de Drentse Aa over.
Bij beide rivierties stunnen de geuties ok slicht vol: hiele meren waren d’r ontstaon.
Ik moet mij bedapperen um dan niet zachies te gaon rieden, da’s netuurlijk niet handig in de spits.Vandage haar ik wat meer tied en samen met mien breur gung ik ies kieken naor het buuten de oevers treden van de rivierties in oonze umgeving. Op drie plekken wandelden wij eem hen ’t water: veur Lieveren bij de uutkiektoren, nao Lieveren bij het Oostvoortsche Diep en bij de vistrappen achter het Sterrebos.

Machtig, wat mooi.
En wat veul water.
Op dit blog vandage twee foto’s van wat wij vanmiddag zien hebt.  De eerste is nummen op het bruggie veur Lieveren op de Mensingeweg en de tweede op het fietsbruggie tussen Lieveren en Roderesch.  (klik op de ofbeeldings veur een vergroting).
Maor zo mooi as in ’t in ’t echt is krie’j niet goed in beeld.
Advies: gao ies hen kieken.
Plu met, dikke jasse an, laot je verrassen.
En gao dan van ’t zummer nog een keer hen kieken; dan vraog ie joe echt of hoe het toch meugelijk is dat zu’n miezerig stroompie zukke enorme meren kan veroorzaken.
En geniet van het feit da’j zuks prachtigs zo maor naost de deure hebt.
De slogan is niet veur niks  ‘Drenthe döt wat met je!’ dus laot je verwonderen.