Af en toe neem ik zo’n glossy folder van de Jumbo mee.
Natuurlijk: het is gewoon een reclameblaadje dus ik kan heel snel.
Ik verbaas me over welke producten allemaal goed zijn voor het milieu, over hoe goed deze grootgrutter het voor heeft met mijn gezondheid en wat voor rare nieuwe eet-combi’s ze nu weer hebben bedacht.
Want ja, ik ben een vijftig-plusser en geen millennial; voor mij geen gojibessen en tarwegras, om maar iets  te noemen.

Uit zo’n folder van een jaar geleden bewaarde ik een receptenkaartje, dat inmiddels standaard in mijn receptenmap zit.

Het heet ‘Italiaanse bol met gerookte kipfilet en eiersalade’.
Niet moelijk, heel lekker als lichte lunch  op een luie zondag als je niet al te veel caloriën vebrandt.
Soepie d’r bij, klaar.

Wat heb je nodig?
– 4 Italiaanse bollen (ik koop voorverpakten die je nog moet afbakken)
– 100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
– 2 eieren
– 2 tomaten
– 1 bosuitje of gewoon uitje
– beetje peterselie
– 100 gram halvanaise (mayonaise mag natuurlijk ook).

….anders dan in de folder….

Wat moet je doen?
– De eieren hard koken, af laten koelen, afpellen en in kleine stukjes snijden.
– Tomaten en (bos)ui ook in kleine stukjes snijden.
– Eieren, tomaten, ui, peterselie en halvanaise door elkaar mengen.
– Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje kerrie.

– Snij de (afgebakken) Italiaanse bollen open en schep de eiersalade op de onderste helften.
Leg daar bovenop de plakjes kipfilet en dek het geheel af met de bovenste helft van de bollen.

De laatste keer dat we dit aten had ik nog wat eiersalade over van een gezellige barbecue.
(zie afbeelding. Bij ons ziet het er altijd heel anders uit als in de folder….)
Zat van alles anders in, maar was ook erg lekker.