22 augustus: Collega-courgette.

De courgette  uit de titel is niet een courgette die mijn collega is geworden, maar een courgette die Gerard heeft gekregen van een collega. Die had er heel veel.  Deed ik ook wel eens met rabarber of rode bieten: gewoon bij het koffiezetapparaat in het Heijmanscentrum:  neerleggen met een briefje ‘Neem mee,  gratis uit eigen tuin’.

Wat maken we er van?  Soep? Ovenschotel met rijst?  Gisteren koos ik voor tagliatelle met courgette, zalm en roomkaas.

Dit heb je nodig voor twee personen:
– 150-200 gram diepvrieszalm
– 1 dikke ui
– 1 middelgrote courgette
– 100 – 125 gram tagliatelle
– 1 kuipje roomkaas (boursin of menuet ofzo
–  peterselie en basilicum

Dit moet je doen:
– De zalm kruiden met viskruiden of zout en peper (mag best een beetje pittig, want de andere ingrediënten zijn een beetje flauw) en 10 minuten bakken.
– Tagliatelle koken zoals aangegeven op de verpakking
– Ui snipperen en fruiten
– courgette schillen,  pitten er uit snijden en in kleine blokjes snijden en toevoegen aan de ui.
– Roomkaas vermengen met de ui en de courgette en peterselie  en basilicum toevoegen.
– Nu de gebakken zalm in stukjes snijden en er ook aan toevoegen.
– Tagliatelle afgieten en vermengen met het courgette/ui/zalm-mengsel.

Eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Koken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.