Vorige week kregen we bezoek van vrienden Hans en Bea uit Peize; “ik neem wat lekkers mee bij de koffie” had ze beloofd en zo kwam het dat wij zaterdagavond aan de chocoladetaart zaten.
Nou ben ik door ‘de grote suikerschrik‘ wel wat voorzichtiger geworden met het bakken van lekkere dingen met veel boter en suiker, maar deze was wel heel lekker, dus ik vroeg: “Mag ik het recept?” Het kwam per kerende post.

Dit heb je nodig:
– 1 eetlepel paneermeel
– 125 gr pecannoten
– 150 gr boter
– 150 gr chocolade/70% cacao
– 3 eieren
– 150 gr donkere basterdsuiker
– 2 eetlepels bloem
– Poedersuiker
– Bakvorm 24 cm/ingevet

Oven voorverwarmen 15 minuten, 25 minuten baktijd, oven op 200 graden.

Dit moet je doen:
– Paneermeel op de ingevette bodem strooien.
– Hak 75 gr van de noten fijn
– Smelt de boter in een pan op laag vuur
– Roer de chocolade erdoor en laat het al roerend smelten.
– Neem de pan van het vuur zodra de chocola gesmolten is
– Laat iets afkoelen
– Klop eerst de eieren en dan de basterdsuiker met een mespuntje zout door de chocola
– De fijngehakte noten erdoor scheppen en ook de gezeefde  bloem
– Schep het beslag in de vorm en garneer het met de overgebleven noten
– Bak de taart in het midden van de oven

Je kunt het met poedersuiker bestrooien/slagroom erbij en smullen maar!