Onder de categorie geschiedenis staan de blogs die gaan over mijn liefde voor de geschiedenis (oude steden, oude kaarten, musea, kastelen etc.) maar er staan ook verhalen over mijn eigen geschiedenis.
Familieverhalen.
Anekdote’s over onze kinderen.

Geschiedenis heeft te maken met verhalen vertellen. Mijn vader is wat dat betreft mijn voorbeeld: hij wist veel en hij kon prachtig en beeldend vertellen.
Hij nam ons mee naar het vestingstadje Bourtange, vertelde over het Trechterbekervolk bij een hunebed, hij nam ons mee naar de mummies in Wiewerd, naar het Planetarium in Franeker, naar de Menkemaborg in Uithuizen, naar verschillende musea en altijd waren daar de verhalen over vroeger. Mijn vader vertelde en mijn broer en ik zagen de beelden voor ons.

Het voorstellingsvermogen heb ik van mijn vader geërfd. Ik kan intens genieten van een stadswandeling en als de gids vertelt dat uit de gaten in de poort hete pek naar beneden werd gegooid, dan zie ik dat voor m’n ogen gebeuren.

Op dit blog vertel ik in de categorie Geschiedenis over wat ik meemaak op het gebied van geschiedenis wat mijn interesse heeft. Een museumbezoek, een stadswandeling, een interessant artikel, een t.v.-documentaire, een mooi boek of een gesprek met een ‘gelijkgestemde ziel’: er is zoveel uit het verleden wat nog zeer de moeite waard is om kennis van te nemen!

Alle blogs over Geschiedenis >>>

Het volledige blog dat ik schreef over mijn vader >>>