Handwerken

Alle blogs over breien >>>     Alle blogs over haken >>>     Alle blogs over borduren>>>

De ‘handwerkgenen’ heb ik geërfd van mijn Oma Vrieswijk. Als klein meisje zat ik aan haar voeten tot vervelens toe haar bolletje garen op te winden, zodat ze mij tenslotte zelf aan het werk zette met een haaknaald en een restje katoen. En ik vond het leuk! Van mij geen verhalen over nare handwerklessen op de lagere school met zweethandjes en vervelende opdrachten, sterker nog: ik keek er naar uit.

Na de lagere school ben ik eigenlijk altijd blijven handwerken. Graag zit ik met een brei- of haakwerkje op de bank te kijken naar een spannende detective. Of op een verjaardagsvisite. Of in de wachtkamer in een ziekenhuis.
Borduren doe ik graag met een muziekje op de oren, bij voorkeur bij daglicht (50+ hé?) Op lange autoritten zit ik ook vaak wel te breien of te haken (op de passagiersstoel….) en op verjaardagen heb ik altijd iets in mijn handen.

Deze foto maakte ik voor mijn eerste blog op 12 augustus 2014.
In het midden een foto van mijn oma: Aaltje Vrieswijk-Pasveer.
Op de foto een kleine verzameling van handwerkjes.
-Een gehaakte voering om een canvastasje van resten katoen
-Een babytruitje voor een nieuw neefje in de familie
-Het breiwerk dat ik toen op had staan
-Twee gehaakte pannelappen: een oude van oma en een nieuwe van mij
(nagehaakt door steken en toeren uit te tellen)
-Een geborduurd geboortetegeltje van één van onze dochters
-Een geborduurde lap met middeleeuwse rand-patronen van restjes garen.

Op mijn website beschrijf ik alles wat ik heb gemaakt op het gebied van breien, haken en borduren. Als ik er een patroon of beschrijving van heb, dan gaat dat er bij, maar soms bedenk ik zelf iets, dan deel ik alleen het idee: ervaren handwerksters maken er dan vaak zelf wel wat van.

Alle blogs over Handwerken >>>