Ada: wat kleurt mijn dag?

Mijn naam is Ada Waninge-Vrieswijk, getrouwd met Gerard en we hebben drie (niet meer thuiswonende) dochters. We wonen in Roden (Drenthe) en mijn beroep is Managementassistent bij een grote zorginstelling. Sinds augustus 2014 houd ik bijna dagelijks een blog bij   waarin ik beschrijf welke waarde de dagen voor mij hebben. De ene keer is dat een muziekstuk dat me heeft aangesproken, de andere keer een stukje geschiedenis dat ik heb ontdekt, een lekker recept, een mooie kerkdienst,  een spannend boek, een alledaagse gebeurtenis die me treft, een handwerkje dat ik heb gemaakt, kortom: wat kleurt mijn dag? Dat wil ik graag met mijn lezers delen. In augustus 2014 begon ik met alleen breien, haken en borduren als onderwerp, maar al snel groeide het aantal thema’s. Er zijn gewoon heel veel leuke dingen! Zelf zie ik ‘de Waarde de dag’ als een digitaal tijdschrift waarin bijna iedere dag een nieuw artikel te lezen is en waar je een hoop uit kunt halen. Blog lezen? Klik op het tabblad ‘Home’, daarop verschijnt iedere dag om 19.00 uur een nieuw bericht.

Maar het bleef niet alleen bij leuke dingen. Toen ik in oktober 2014 werd getroffen door een hartinfarct en ook toen in maart 2018 in het ziekenhuis belandde voor een bypass-operatie, bleek het blog een goede manier om ons netwerk van mijn gezondheidstoestand op de hoogte te houden. Ook toen Gerard even in de spreekwoordelijke lappenmand zat hebben we samen bedacht dat we af en toe een up-date plaatsten van de stand van zaken.

Maar er valt natuurlijk ook een heleboel te genieten: wie mijn dagelijkse blog leest weet dat we ons richten op het positieve. Het bedenken van een dagelijks stukje tekst laat mij regelmatig even stilstaan bij de vraag: “Wat was vandaag voor mij van waarde? Waar heb ik van genoten?”

Op dit blog valt regelmatig de naam van Daniël Lohues, de Drentse troubadour en alleskunner. Hij heeft over de titel van mijn website een lied geschreven:
“Niks is meer weerd as vandage”. Klik hier >>> om dit lied te beluisteren.

Niks is meer weerd as vandage
Maor je moe’n ’t maor net eem zien
Niks is meer weerd as vandage
Hoe ’t mörgen löp, dat wet gienien.