Muziek

Muziek speelt een grote rol in mijn leven.

Muziek maken
Als kind zong ik bij kinderkoor ‘De Schakeltjes’, kreeg ik blokfluitles van meester de Vink en kreeg ik op m’n elfde mijn eerste gitaar. Inmiddels heb ik mijn vijfde gitaar: een hele mooie die ik akoestisch én electrisch kan gebruiken.
Zingen doe ik nog: iedere donderdagavond oefenen we met Cantharinacantorij en zing ik de altpartij.
Met Gerard heb ik 25 jaar als ‘duo Waninge’ gezongen in kerkdiensten en aanverwante bijeenkomsten. Als het met Gerards gezondheid weer wat beter gaat willen we dat weer oppakken.
Op latere leeftijd heb ik mezelf accordeonspelen geleerd. Ik heb zelf een accordeon en af en toe speel ik daarop in het huis waar mijn schoonmoeder verblijft.

WP_001078Muziek luisteren
In de loop van de jaren heb ik een heleboel muziek verzameld waar ik graag naar luister.
Het helpt mij om te ontspannen. Het liefst zit ik met een borduurwerkje in de tuin een hele mis te luisteren. Daar kan ik helemaal in opgaan en daar knap ik altijd ontzettend van op.
Maar ik luister niet alleen naar klassieke muziek: de lezers van mijn blog weten dat ik ook van smartlappen hou. En van Mud. En natuurlijk Daniël Lohues……

Herinneringen
Muziek brengt bij mij soms onverwacht herinneringen naar boven, net als geuren.
Bij “I’ll be there before the next teardrop falls” van Freddy Fender bijvoorbeeld moet ik altijd denken aan die vakantie in Oostenrijk waar ik als 13-jarige voor het eerst verliefd was. En bij “Junge, komm bald wieder” van Freddy Quinn sta ik weer als 7-jarige bij de jukebox in een Duitse kroeg.
En bij psalm 121 ben ik in gedachten bij de rouwdienst voor mijn vader.
Dat is wat muziek met mijn geest doet: het trekt het laadje van de herinnering open.
Alle blogs over zoete herinneringen aan muziek: zie sweet memories >>>

Op dit blog deel ik al deze ervaringen met mijn lezers: klik hier voor alle blogs over muziek >>>