Muziek

Muziek speelt een grote rol in mijn leven.

Muziek maken
Als kind zong ik bij kinderkoor ‘De Schakeltjes’, kreeg ik blokfluitles van meester de Vink en kreeg ik op m’n elfde mijn eerste gitaar. Inmiddels heb ik mijn vijfde gitaar: een hele mooie die ik akoestisch én electrisch kan gebruiken.
Tot 2017 zong ik de altpartij in de Catharinacantorij Roden, maar helaas is het koor opgeheven. (lees hiervoor het blog: Toen werd het stil op de jaarvergadering).

Maar….zingen doe ik nog: in het ‘Af&Toe-koor‘ van onze PKN gemeente, als alt in een gelegeheidskwartet  met Jaap (bas), Gerard(tenor) en Piety of Nienke (sopraan), bij het gelegenheidskoor van Wim Opgelder in Zuidlaren en met Gerard zing ik al meer dan 25 jaar als ‘duo Waninge’ in kerkdiensten en aanverwante bijeenkomsten.
Op latere leeftijd heb ik mezelf accordeonspelen geleerd. Ik heb zelf een accordeon en af en toe speelde ik daarop in het huis waar mijn schoonmoeder verbleef.

WP_001078Muziek luisteren
In de loop van de jaren heb ik een heleboel muziek verzameld waar ik graag naar luister.
Het helpt mij om te ontspannen. Het liefst zit ik met een borduurwerkje in de tuin een hele mis te luisteren. Daar kan ik helemaal in opgaan en daar knap ik altijd ontzettend van op.
Maar ik luister niet alleen naar klassieke muziek: de lezers van mijn blog weten dat ik ook van smartlappen hou. En van Mud. En natuurlijk Daniël Lohues……

Herinneringen
Muziek brengt bij mij soms onverwacht herinneringen naar boven, net als geuren.
Bij “I’ll be there before the next teardrop falls” van Freddy Fender bijvoorbeeld moet ik altijd denken aan die vakantie in Oostenrijk waar ik als 13-jarige voor het eerst verliefd was. En bij “Junge, komm bald wieder” van Freddy Quinn sta ik weer als 7-jarige bij de jukebox in een Duitse kroeg.
En bij psalm 139 ‘Heer die mij ziet zoals ik ben’  ben ik in gedachten bij de rouwdienst voor mijn vader.
Dat is wat muziek met mijn geest doet: het trekt het laadje van de herinnering open.
Alle blogs over zoete herinneringen aan muziek: zie sweet memories >>>

Op dit blog deel ik al deze ervaringen met mijn lezers: klik hier voor alle blogs over muziek >>>