Op 4 februari plaatste ik een filmpje van Harriët op mijn blog.
Een dag later reageerde iemand: “Leuk dat filmpje van Frea!”
Het valt ook niet mee. Iedereen weet dat wij drie dochters hebben, maar wie is nou wie?
De dames moeten zelf altijd onbedaarlijk lachen om de persoonsverwisseling bij anderen.
Frea is de oudste zij woont in Engeland, Harriët is de middelste, zij is de saxofoniste en woont in Groningen en Carlijn is de jongste, zij woont in Leeuwarden.
Carlijn bij ‘het Goed’: “hoe gaat het nu met het saxofoonspelen? Ben je al haast afgestudeerd?”
Harriët bij Albert Heijn: “He, ben je terug? Je zat toch in Spanje? Of Engeland?”
Frea op haar oude school in Leek: “Waninge! Jaaaah….. maar welke?
En ja, ze lijken erg op elkaar. Hiernaast een foto van de oudste en de jongste terwijl ze een gekke bek trekken: hier moest ik zelfs goed kijken.

Onze dochters hebben alle drie het Roder Journaal bezorgd bij ons in de buurt. De één nam de krantenwijk over als de ander er mee stopte. Toen tenslotte ook Carlijn er mee ophield, was er een buurtgenoot die zei: “Ie hebt et ok al helderop wat jaoren daon, ie loopt hier al minstens een jaor of zesse.” Toen Carlijn zei dat haar zusjes de wijk ook gedaan hadden was de man helemaal verbijsterd “Ik dacht dat dat alle jaoren dezölfde was!”

Het mooist was een reactie van iemand in Engeland.
Frea deelde eerst een foto op facebook van haar met één zus en op de volgende foto zat de andere er ook bij. Hij reageerde: “Oh my god, they multiply!”

Links een beetje onscherpe maar zeer dierbare foto genomen toen ze een keer met z’n drieën waren. Toen hadden ze allemaal dezelfde soort bril en ook nog alle drie dezelfde kleur haar. Three of a kind. Our kind.