een alternatief voor 'de waan van de dag'

15 oktober: Géén pakjes hoor!

Na mijn blog over de aalscholver op 21 september kwam ik twee dagen daarna de bewuste mevrouw van de Molenweg tegen bij de Jumbo: mevrouw Wagena. Zij leest mijn blog en had Cees Koelewijn op mijn spoor gezet.
“Wat een commotie met dat beest, niet?”
We praatten er nog even over door en kwamen via de aalscholver op heel veel andere onderwerpen (met mevrouw Wagena ben ik niet gauw uitgepraat, we kunnen allebei ‘goed van het woord af’….) Ze besloot ons gesprek met de opmerking dat ze binnenkort weer een ovenschotel met spruiten ging maken. Ik spitste m’n oren. “Hoe doe je dat dan?”
“Och, heel simpel eigenlijk”
Zij vertelde wat er in moest en wat je moest doen en ik maggelde snel even de belangrijkste dingen op mijn boodschappenbriefje.
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:

spruiten-2600 gram kruimige aardappelen
500 gram spruiten
125 gram spekjes
200 cc melk
Een klontje boter
Beetje nootmuskaat.
50 -100 gram geraspte kaas

Aardappels schillen en koken.
Spruiten schoonmaken en koken.
Spekjes uitbakken.
Melk koken met het klontje boter.
Aardappels mixen met de melk en de nootmuskaat.

Bodem van een ovenschoteltje bedekken met een derde van de puree. De spruiten boven spruiten-1op de puree, daarbovenop de spekjes en dan de rest van de puree verdelen over de schotel. Bestrooien met de geraspte kaas. 30 minuten in de oven op 180 graden.

P.S. 1: mevrouw Wagena drukte me op het hart zelf aardappelpuree te maken. “Geen pakjes hoor!” Tuurlijk niet.

P.S. 2: Vrieswijken lusten bijna overal wel gebakken uien bij. Dus in mijn ovenschotel zat tussen de puree en de spruiten nog een laagje gebakken ui. Lekker man!

Vorige

14 oktober: Zere vingers!

Volgende

16 oktober: Kerkdienst met nabespreking.

  1. Sinet

    Als wij spruiten eten dan doen we dat met rookworst. Spruiten koken; ui fruiten en dan sambal en ketjap er bij en dan de schijfjes rookworst. Als de spruiten gaar zijn (van de thuiszorg of van moe) de uien en rookworst erdoor. Jus erbij en gekookte aardappelen en lekker eten!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén