In 2014 begon ik met dit ‘on-line’-tijdschrift.
Allerlei onderwerpen passeren de revue en soms maak ik van een specifiek onderwerp een blogreeks.
‘Nederlands, maar dan anders’ is zo’n blogserie. Soms duurt het twee maanden, soms wat langer (ligt vooral aan de input…) maar regelmatig verschijnt er een blog met deze titel.
In tegenstelling tot dit taalblog zijn er ook blogseries met een begin en een eind.
Over vakanties bijvoorbeeld. Na een blog of 6,7 ben ik daar vaak wel over uitgeschreven en sluit ik de reeks af.

Dit is een overzichtspagina van alle blogseries die in de loop van jaren op deze website verschenen.

2017 – ….Nederlands maar dan anders: onze Nederlandse taal is rijk aan spreekwoorden, uitdrukkingen en moeilijke woorden; dat levert veel leuke versprekingen, verhaspelingen en taalbloopers op.
In deze blogserie komt het allemaal voorbij. Klik hier voor het meest recente verhaal in deze serie, van daaruit kun je steeds teruglinken naar de vorige aflevering.

2017 Canada: We gingen met broer Jan en schoonzus Lammie op vakantie naar Canada. Lees alles over het familiebezoek, Toronto, Quebec, kanovaren en nog veel meer.
Je komt op het eerste blog door deze link Canada – 1, daarop vind je de links naar de  andere 14 delen.

2018 -Van gas los: Een huis zonder gas: hoe doe je dat? Lees onze ervaringen met het plaatsen van een warmtepomp, zonnepanelen en een inductiekookplaat in samenwerking met Mebatherm.
Hierbij een link naar het eerste ‘Als er één schaap over de dam is…’, daarop staan links naar de andere delen.

2019 – Lanzarote: Toen we in 2018 35 jaar getrouwd waren wilden we dat vieren met ons gezin. We boekten een ‘all inclusive’-vakantie naar Lanzarote, maar ik belandde met complexe hartklachten in het ziekenhuis en we moesten de vakantie uitstellen. Precies een jaar later, in 2019, gingen we alsnog. Hoe deze bijzondere vakantie verliep kom je te weten in deze blogserie, hierbij een link naar deel 1 van waaruit je ook naar de andere delen kan.

2019 – Rügen: Deze zomervakantie brengen we door op Rügen , het grootste eiland van Duitsland. Het ligt in de Oostzee en hoort bij de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.
Je leest o.a. over hunebedden, Hanzesteden en badplaatsen.  Hierbij een link naar deel 1, onderaan dat blog vind je een overzicht alle 9 blogs die ik hierover schreef.

2020 – Marrakesh/Marokko: Met onze vriendengroep ‘de club van 8 uit Hoogersmilde’ vierden we in 2020 uitbundig onze 40-jarige vriendschap met een reis naar Marrakech/Marokko
Hierbij een link naar deel 1 Een stad in een stad, daar vind je links naar de andere 8 delen.

2020/2021- Te boek of niet te boek: Deze blogserie heeft een eigen tab gekregen in de menubalk. Het boek dat ik zou uitgeven ter gelegenheid van mijn 60e verjaardag en het 6 jarig jubileum van deze website kwam er uiteindelijk toch niet en is, hoofdstuk voor hoofdstuk, volledig gepubliceerd in dit on-line-magazine. Klik hier >>> voor het overzicht.

2020/2021 – Voeg leven toe aan de dagen. In het jaar dat ik 60 werd schreef ik deze blogserie met tips over hoe je een beetje leuk oud kunt worden. Het eerste deel heet Leeftijd
Onderaan dat blog vind je de andere 8 delen.

2021 – Ruinen: Soms zijn we ergens maar een dag of drie, maar dan valt daar zoveel te beleven dat ik er meerdere blogs over kan schrijven. Dat was ook zo toen we in Ruinen waren in maart 2021.
Klik op deze link voor het eerste verslag, onderaan dat blog vind je het overzicht.

2021 – Nu nog?!? Op mijn zestigste begon ik nog aan een beugeltraject bij de tandarts. Lees alles over plastic beugeltjes, maandelijkse afspraken, nieuwe technieken en…..nagels! Klik hier voor deel 1, onderaan staat een overzicht met links naar de andere delen.

2021 – ….. Blogbouwstenen: Blogs geschreven over verzamelde briefjes, kattenbelletjes, foldertjes en kalenderblaadjes ‘waar ik nog eens wat mee moet.
Net als de blogreeks Te boek of niet te boek heeft deze serie een eigen tab in het menu onder ‘Lezen’.

2021 – Enkhuizen: een weekend oude steden in Noord Holland. We fietsten en wandelden in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Een blogserie van 7 delen over geschiedenis, kaas, the Beatles en wurrumen. Klik hier voor deel 1, onderaan staat een overzicht met links naar de andere delen.

2021 – Dordrecht: In de eerste week van juli huurden we een chalet in de buurt van Dordrecht. Lees alles over stadswandelingen in Dordrecht, fietsen in de omgeving, lekker dicht bij de A16 en een dagje Zeeland tussendoor. Hierbij een link naar deel 1, onderaan dat blog staat een overzicht van de andere delen.

2021 – Gotland: Carlijn koos voor haar afstudeervakantie voor een vakantie op Gotland, een Zweeds eiland in de Oostzee. Je leest over prachtige kusten, de eeuwenoude Hanzestad Visby, smeerkaas in tubes. fossiel gesteente en oude grafmonumenten. Link hier naar deel 1, onderaan dat blog vind je een overzicht van alle delen.

2022 – Haarlem In juli genoten we van een vier-daagse vakantie in Haarlem. Een blogserie over de stad, de Noordzee, het eten en de geschiedenis van Haarlem. Hierbij een link naar deel 1, onderaan dat blog vind je overzicht van alle tot nu toe gepubliceerde delen.

2023 – Gran Canaria In maart 2023 waren we veertig jaar getrouwd. Met z’n achten zwemmen in de Atlantische Oceaan, de woelratjeskolonie in en om het zwembad, de botanische tuin en ‘een schatje’ in een oud stadje. Hierbij een link naar deel 1, onderaan dat blog staat een overzicht van de andere delen.

2023 – Donau Fiets Cruise We waren het al jaren van plan, maar in augustus 2023 kwam het er dan eindelijk van: we genoten van een fiets/vaarvakantie over en langs de Donau. Onder de titel ‘An der schönen….’ schreef ik een aantal blogs over wat we hebben gezien en beleefd. Hierbij een link naar deel 1, onderaan dat blog vind je een overzicht van alle delen.