Geschiedenis vond ik vroeger op de Lagere School al het mooiste vak.
Het heeft wel even geduurd voor ik het verschil zag tussen de verhalen die vielen onder de Bijbelse Geschiedenis en de Vaderlandse Geschiedenis, want die liepen in mijn kinderhoofd nog wel eens door elkaar.
Geschiedenis heeft alles te maken met verhalen vertellen. Mijn vader had diezelfde liefde voor geschiedenis en kon prachtig en beeldend vertellen.
Daarover schreef ik in 2014 een blog onder de titel ‘Stel die es veur…”.

De liefde voor geschiedenis is in mijn jeugd beslist aangewakkerd door het boekje “Speurtocht door 100.000 jaar” dat ik van mijn vader kreeg.
Ademloos las ik de verhalen over de ontdekking van Pompeï, over de heilige bron van Chichen Itza, de schat van Troje, de ontdekking van de dode zee rollen. En het summum: het verhaal van Howard Carter (gesponsord door Lord Carnavon) die de mummie van Toetanchamon ontdekt.
Hierbij een link naar het blog ‘Toet-Anch-Amon” dat ik schreef over dat boekje.

Mensinge in ’the golden hour’

In deze categorie schrijf ik blogs die gaan over geschiedenis (oude steden, oude kaarten, musea, kastelen etc.) maar er staan ook verhalen over mijn eigen geschiedenis, zoals bijvoorbeeld familieverhalen, gebeurtenissen uit mijn jeugd of anekdotes over onze kinderen.
Op het blog ‘Geschiedenis’ dat ik schreef bij de introductie van deze pagina geef ik een paar voorbeelden.

Alle blogs over Geschiedenis >>>