Een sorbet. Vroeger kregen wij de lekkerste sorbet bij Evert van lunchroom ‘de Karre’ aan de Drentse Hoofdvaart in Smilde.
Zo’n hoog glas dat breed in golfjes uitloopt, met onderin een beetje rode ranja en fruitcocktail.
Daarbovenop een toef wit softijs en daarbovenop echte slagroom, gegarneerd met een dun rolletje koek.
Gerard bestelde ooit een sorbet bij Evert ’s avonds om 23.30 uur in de maand januari, hartje winter. Evert verslikte zich en roeptoeterde door het restaurant “Een sorbet?!?”
Alle ogen waren gericht op Gerard.
Bestelt die vent nou echt op dit tijdstip en in dit jaargetijde een sorbet?
Ja. En hij at hem lekker op.
Zulke lekkere sorbets als in Smilde krijg je tegenwoordig niet meer.
Dachten we.
Maar vrijdag hadden we een dagje vrij, neef Cor kwam bij ons logeren en we vroegen hem wat hij het liefst zou eten die dag. Hij mocht het restaurant kiezen.
Hij koos voor een ouderwetse schnitzel met champignonsaus.
Internet bracht ons voor dit menu bij chauffeurscafé/wegrestaurant ‘In de Klaver’ bij Niebert.
Het was verrassend vol in het restaurant, dat hadden we eigenlijk niet verwacht.
Bij de schnitzel hoorde ook een nagerecht en je raadt het al: een sorbet.
In zo’n hoog glas dat breed in golfjes uitloopt, met onderin een beetje rode ranja en vers tropisch fruit.
Daarbovenop een toef wit softijs en daarbovenop echte slagroom, gegarneerd met een dun rolletje koek.
ECHTE SLAGROOM!
Eigenlijk neem ik nooit een toetje in een restaurant, ik neem altijd koffie.
Maar als we ooit weer gaan eten in “In de Klaver” (en dat gaan we vast weer doen want de schnitzel en toebehoren waren ook prima) neem ik weer zo’n ouderwetse, overheerlijke sorbet. In zo’n hoog glas dat….. ja hoor, ja.
Dat he’j al verteld.
Ook eens een ouderwetse schnitzel eten of zo’n heerlijke sorbet proeven?
Hierbij een link naar hun website Wegrestaurant In de Klaver >>>
Geef een reactie