In het Hemelvaartsweekend brachten we met onze vrienden een bezoek aan het stadje Bredevoort. Bij de plaatselijke VVV haalde ik een een plattegrondje en de beschrijving van een stadswandeling. Bredevoort is een voormalige vestingstad en tijdens de wandeling liepen we o.a. langs delen van de oude vestinggracht en over de restanten van de oude vestingwallen. Meer weten over Bredevoort? Klik hier voor een link naar de website >>>.
Op de markt zat een brouwerij annex terras, waar we na de wandeling dorstig en hongerig neerstreken.
We bestelden iets koels te drinken en vroegen daarna om een grote schaal nacho’s met kaas en een broodplank met smeersels en verschillende soorten droge worst.
Het leven kan zo goed zijn.
Goed om daar eens samen met vrienden bij stil te staan.
De nacho’s waren heerlijk, maar er zat wat weinig kaas op.
Wat mij betreft worden ze nooit meer zo lekker als in Enschede in juli 2015 met Harriët.
“Die kun je zelf ook maken hoor” zei één van de vrienden. “Dan kun je er net zoveel kaas op doen als je wilt!”
Wat een goed idee ja.
Op 2e Pinksterdag kwamen de dochters allemaal thuis en ging ik het uitproberen.
Zak nacho’s, grote ovenschaal en geraspte, oude Goudse kaas.
Laagje nacho’s, laagje kaas om en om afwisselen, eindigen met een laagje kaas.
Tien tot twaalf minuten in de oven op 200 graden.
Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt, want er kan nog veel meer bij: dipsausjes, uien, tomaten, guacamole…… leef je uit: internet biedt heel veel varianten.
Wij vonden dit al heel lekker: voor herhaling vatbaar.
Geef een reactie