Vorige week maakte ik een ovenschotel met penne.
Dat is op zich niks bijzonders, maar het was wel bijzonder hoe het werd gemaakt.
Je moest namelijk bloem door de gebakken ui en kip roeren.
Dit heb je nodig:
400 gram broccoli
125 gram penne
200 gram kip
theelepel Italiaanse kruiden
1 ui
15 gram bloem
200 cc melk
potje groene pesto
geraspte kaas.
Dit moet je doen:
broccoli en pasta beetgaar koken.
Ui in stukjes snijden en kip kruiden met kipkruiden en een theelepel Italiaanse kruiden.
Kip samen met ui bakken.
Als de kip en ui gaar zijn de bloem er voorzichtig doorroeren, even meebakken en dan de melk in kleine beetjes toevoegen.
Zo ontstaat een dikke saus, waar je vervolgens een eetlepel groene pesto door roert.
Ovenschoteltje invetten.
Broccoli en penne afgieten, doorelkaar roeren en de bodem van de ovenschotel hier mee bedekken.
Dan de saus met de kip, ui, bloem, melk en pesto daarbovenop verdelen en vervolgens bestrooien met geraspte kaas.
20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Op deze manier had ik nog nooit een saus gemaakt, maar het ging heel gemakkelijk.
Bovendien was de ovenschotel ook nog eens heel lekker!
Geef een reactie