Vorige week bekeken we de livestream van de rouwdienst van Annie Hoogeveen bij zwager Roelof en schoonzus Ali.
Toen wij binnenkwamen was Roelof druk bezig om iets klaar te maken voor een feestelijke lunch, die ’s middags bij hen in de tuin zou plaatsvinden.
Met verbazing sloeg ik hem gade; Roelof staat in mijn beleving niet te boek als een ‘keukenprins’.
“Wat ben jij nou aan het maken?”
“Gevuld Turks brood” vertelde hij trots.
Hij legde uit wat dat was en hoe je het moest maken.
Dit heb je nodig:
– 1 rond Turks brood dat nog moet worden afgebakken.
– mayonaise
– oude kaas
– ham
– tomaat (2)
– hard gekookt ei (3)
– peper en zout.
Zo ga je te werk:
– Snij het brood overdwars middendoor en bak het brood af in de oven.
– Besmeer de twee helften dun met mayonaise.
– Beleg de onderste helft achtereenvolgens met kaas, ham, in plakjes gesneden tomaat en in plakjes gesneden ei.
– beetje peper en eventueel beetje zout erover, andere helft er bovenop leggen.
– Bij een lunch kun je dit gerecht in punten serveren.
Gisteren hebben wij dit gegeten.
Ik deed nog een kleine toevoeging: op het laagje tomaat strooide ik Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
Ali vertelde vorige week: “Dit gerecht kan Roelof beter maken dan ik, hij belegt nou eenmaal wat royaler. Dan is het ook lekkerder!”
Roelof: compimenten, het was TOP!
’s Middags een paar punten, ’s avonds een paar punten en toen was het op…..
Geef een reactie